Statera Banner Vacatures

Vacatures & Stages

Stagiair(e) onderzoek

Het Wetenschappelijk Instituut Statera zoekt enthousiaste stagiair(e)s die ons team willen ondersteunen. Als stagiair(e) bij Statera val je onder een junior en/of senior-onderzoeker. Je bent nauw betrokken bij het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van onderzoek. Hierbij krijg je genoeg kansen om je de materie eigen te maken en je stempel te drukken op het inhoudelijke werk. Je belangrijkste taak is het doen van ondersteunend werk voor het Statera-team, waarbij je in alle fasen van onderzoek doen een bijdrage levert.

Functie-eisen

 • Je volgt een relevante HBO of WO-opleiding waarin het opzetten en uitvoeren van sociaal / maatschappelijk / politiek onderzoek een onderdeel is. Voor ons is het niet belangrijk of je verplicht stage dient te lopen vanuit je studie of niet.
 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van Statera en wetenschappelijk onderzoek.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je beschikt over analytisch inzicht en durft jouw eigen (vernieuwende) inzichten naar voren te brengen.
 • Je bent voor een periode van 5 maanden beschikbaar om minimaal 24 uur per week te werken.
 • Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en je kunt zelfstandig werken.

Wat bieden wij?
Statera biedt de mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving werkervaring op te doen in de onderzoekswereld. Je leert van dichtbij hoe onderzoek in de praktijk wordt uitgevoerd en hoe een wetenschappelijk bureau te werk gaat. Wij bieden ruimte voor eigen initiatieven en worden dan ook erg blij van enthousiaste collega’s die nieuwe ideeën aandragen. Je ontvangt begeleiding en een stagevergoeding.

Reageren op deze vacature?
Stuur dan zo snel mogelijk, voor 15 oktober 2018,  je motivatiebrief en cv naar g.albitrouw@instituutstatera.nl ter attentie van mevrouw G. Albitrouw.

 

Stagiair(e) en/of Vrijwilliger DENK-Tanks

De DENK-Tank van Wetenschappelijk Instituut Statera zoekt enthousiaste stagiair(e)s en/of vrijwilligers die ons team willen ondersteunen. Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het doen van vooronderzoek en relatiebeheer. Daarnaast word je nauw betrokken bij het uitvoeren en rapporteren van de DENK-Tank sessies.

Functie-eisen

 • Je volgt of hebt gevolgd: een relevante HBO of WO-opleiding zoals Wijsbegeerte, Sociologie, Bestuurskunde, Politicologie of Antropologie.
 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van Statera.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je beschikt over analytisch inzicht en durft jouw eigen (vernieuwende) inzichten naar voren te brengen.
 • Je bent voor een periode van 3 maanden beschikbaar om 8 a 16 uur per week te werken.
 • Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?
Statera biedt de mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving werkervaring op te doen in de onderzoekswereld. Je leert van dichtbij hoe een DENK-Tank en brainstormsessies in de praktijk plaats vinden en hoe een wetenschappelijk bureau te werk gaat. Wij bieden ruimte voor eigen initiatieven en worden dan ook erg blij van enthousiaste collega’s die nieuwe ideeën aandragen. Je ontvangt begeleiding en een stagevergoeding.

Reageren op deze vacature?
Lijkt het je interessant om deel uit te maken van de toekomst van Nederland, zit je vol briljante ideeën en heb je passie voor het ‘denken’, stuur dan zo snel mogelijk, voor 1 januari 2019,  je motivatiebrief en cv naar
t.raja@instituutstatera.nl ter attentie van de heer Raja.

 

Vrijwilliger Onderzoek

Het Wetenschappelijk Instituut Statera zoekt enthousiaste vrijwilligers die ons team willen versterken. Als vrijwilliger bij Statera ondersteun je het team bij het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van onderzoek. Hierbij krijg je gerichte instructies om jou houvast te geven, maar zijn wij ook zeer geïnteresseerd in jouw eigen inbreng.

Functie-eisen

Wij vinden het belangrijk om onze vrijwilligers met regelmaat te zien om zo structuur te kunnen brengen in de werkzaamheden. Dit komt de wederzijdse verwachtingen ten goede en biedt een goede basis voor efficiënte samenwerking. Dit uit zich in een aantal functie-eisen die wij stellen. Deze en andere eisen hieronder:

 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van Statera en wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt ervaring (binnen je opleiding) in het doen van onderzoek.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Je bent voor een periode van minstens 2 maanden beschikbaar om minimaal 4 uur per week te vrijwilligerswerk te doen. (In overleg worden vaste momenten gekozen.)

Wat bieden wij?
Statera biedt de mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving jouw bijdrage als vrijwilliger te leveren in wetenschappelijk vakgebied. Met jouw inzet streven wij naar balans in de onderzoekswereld en in de samenleving. Je ziet van dichtbij hoe onderzoek in de praktijk wordt uitgevoerd en hoe een wetenschappelijk bureau te werk gaat. Wij bieden ruimte voor eigen initiatieven en worden dan ook erg blij van enthousiaste collega’s die nieuwe ideeën aandragen.

Reageren?
Stuur dan zo snel mogelijk, voor 1 januari 2019, een korte motivatie en je cv naar:
g.albitrouw@instituutstatera.nl ter attentie van mevrouw G. Albitrouw.