Statera Banner Denktanks

Denktanks

De Denktanks van Instituut Statera zijn visie-groepen die door middel van periodieke brainstormsessies over de belangrijkste onderwerpen van onze tijd een visie trachten te destilleren voor de toekomst. De Denktanks bestaan uit visie-groepen die in wisselende samenstellingen bijeenkomen waardoor een diverse samenstelling ontstaat, zo divers als Nederland is. Van burgers tot specialisten, van opiniemakers tot academici, om een breed perspectief per onderwerp te hanteren.

‘Denken’ is net zo oud als de mens, of misschien zelfs ouder. Van de oude Grieken (bv: Plato), Chinezen (bv: Confucius) en Perzen (bv: Avicenna), tot de Verlichting (bv: Descartes) en het Post-Modernisme (bv: Derrida), heeft het denken altijd een centrale plaats gekend in de geschiedenis en het ‘zijn’ van de mens. Nederland vormt daar zeker geen uitzondering op en heeft prachtige denkers voortgebracht zoals Spinoza, Erasmus en wellicht jij.

Elke tijd kent zijn eigen denkers en denkwijzen. Dat geldt ook voor deze tijd. Een tijd waarin we alles opnieuw lijken te moeten overdenken. Wij nodigen je daarom uit om mee te denken in een open discussie met de toekomst en met elkaar. Alle gedachtes zijn daarom welkom. Van abject to infaam. Van populair tot intellectueel. Want bij de Statera Denktanks zien wij ‘denken’ als een vloeiende oceaan van gedachtes, grenzeloos en open. De Denktanks zijn de vaten (of in Rotterdam de containers) die deze gedachtes proberen te omvatten als cumulatie-punten van kennis en inspiratie. Opererend op de frontlinie van mogelijkheden, soms net te ver maar altijd prikkelend, de grenzen van het denkbare opzoekend en wellicht zelfs het ondenkbare. Van oneliners en straatwijsheden tot wetenschappelijke en filosofische uiteenzettingen. Denk mee!

Via deze link kan je je aanmelden voor de Denktank Brainstorm sessies en updates. Na elke Denktanks sessie zullen de resultaten per onderwerp worden gepubliceerd als naslagwerk voor de toekomst.

Denk!
Talat Raja, Filosoof